2009/02/27

Sokat dolgozik? Katasztrofális következményekre kell felkészülnie

A minap erre a hírre lettem figyelmes:

2009. február 26., csütörtök 10:30 InfoRádió / BBC

A sok túlóra jelentősen növeli a demencia, azaz az időskori leépülés kialakulásának esélyét. Nem árt tehát számolni a túlórákat, mert azok számával egyenes arányban nő a leépülés kockázata.

Finn kutatók 2 214 brit középkorú közszolgát vontak be a vizsgálataikba. Megállapították, hogy azok, akik hetente több mint 55 órát dolgoznak, rosszabb mentális állapotban vannak, mint azok, akik csak a normál munkaóráikat dolgozzák le. Kiderült az is, hogy a "sztahanovisták" rövid távú memóriája sokkal rosszabban működik, mint azoknak, akik kímélik magukat. Ráadásul a hatás kumulálódik, minél többet dolgozik valaki, annál jobban növeli a kockázatokat. Megállapítható tehát, hogy a túlórák hátránya igen komoly lehet. Arra ugyanakkor nem tudtak pontos magyarázatot adni a kutatók, hogy a hosszúra nyújtott munkanapok miért hatnak roncsolóan az agyra. Arra mindenesetre felhívták a figyelmet, hogy a memóriazavar, a mentális problémák vagy az érrendszeri betegségek összefüggésben állnak a stresszel.


Ehhez aztán sem finnek, sem kutatónak nem kell lenni, hogy a fentemlített evidenciákkal számoljunk...


Viszont a sokat dolgozó demensekkel ellentétben létezik THE BEST JOB IN THE WORLD!

29,500 jelentkezés, publikus szavazással döntés, juhéééé!


Egy barátunk pályázott az amúgy furcsa hírdetésre. Nekem az az érzésem, hogy nem is munkára, hanem turistáskodásra keresnek embert. Ha igaz, ha nem, adj barátunknak 5 csillagot, ha tetszik - a szerintem egyébként nagyon vicces - bemutatkozó videója!


http://www.islandreefjob.com/#/applicants/watch/p87TJjx_QbM

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal